FNO naslovna tekst 1000

 

 

 

Међународни фестивал науке и образовања 2017. одржан је 13. и 14. маја 2017. године у централном кампусу Универзитета у Новом Саду. Фестивал је посвећен Николи Тесли, а главна тема Фестивала била је Електрична енергија и телекомуникације.

Центар за стратегијске и напредне студије Универзитета у Новом Саду у склопу Фестивала организоваo је неколико трибина које су од посебног значаја за будућност академске заједнице Универзитета у Новом Саду и друштва у целини. У централном холу зграде Ректората организована је изложба врхунских достигнућа Универзитета у Новом Саду у 2016. години.  У оквиру Фестивала свечано је отворена изложба посвећена Николи Тесли, у сарадњи са Музејом Николе Тесле из Београда.

У оквиру Фестивала реализовано је преко 70 радионица из инжењерских, технолошких, природних, друштвених и медицинских дисциплина. Поред тога, представљене су могућности студирања на Универзитету у Новом Саду, као и на гостујућим институцијама из иностранства.
Међународни фестивал науке и образовања је организован уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Нафтне индустрије Србије и компанија  Телеком, Schneider Electric DMS NS и NTT DATA.

Опширније...